Misao na webu
CRNA GORA,
stivi studio

Otvoreni Spuž: Đe nastaje novi zvuk

U posjeti "Stivi studiju" i muzičaru Stefanu Pantoviću koji vrijedno radi udaljen od gradske buke

Stefan Pantović ne radi u fancy staklenom penthausu u Siti kvartu, već u staroj kuću u Spužu. Pantovićev "Stivi Studio" adaptirani je sprat okružen voćnjacima, rijekom i baštama... Baš na tom mjestu nastaju neki od najprogresivnijih miksova crnogorskih i regionalnih urbanih muzičara.

Kao bitna tačka crnogorske rok ali i albanske rep produkcije, ovaj nezavisni prostor zaživio je pod naletima Stefanovog entuzijazma ali i ekipe okupljene oko bendova Parampaščad i Bubnjivi.

Odvojenost od grada za muziku može da bude i korisna, kaže Stefan. U razgovoru za Normalizuj on podvlači da je umrežavanje i solidarnost nešto što lokalni muzičari često ne shvataju. Kao član uprave svoje mjesne zajednice, ovaj muzičar i producent pokušaće da muziku još dublje uvede u lokalnu zajednicu koja po pravilu reaguje blagonaklono

"Mnogi ljudi zavoljeli su ćevape tu u restoranima, mnogi su zavoljeli plaže u Spužu. Mnogi su upoznali moje komšiije, postali su prijatelji. Moje komšije su počele da igraju u spotovima tih bendova. Znači, dešavaju se neka baš zanimljive stvari"

Produkciju video priloga podržalo Ministarstvo kulture i medija kroz Fond za podsticanje pluralizma i raznovrsnosti medija