Misao na webu
CRNA GORA,
random

Album "Origano": Emotivna lutanja toka svijesti

Random - Ispred Kina Kulture
Randomov novi album je dostupan za slušanje na Youtube Music, Tidal, Spotify, Deezer... i ostalim društvenim platformama (@rendominacija), a može se i kupiti na Bandcamp-u.

"Origano" je novi album Random-a, repera iz Podgorice, koji je nakon albuma "Eo viđi" iz 2022. godine, nastavio uspješnu saradnju sa producentskim duom Knowhere2run.

"Origano" označava novo poglavlje u karijeri Random-a, predstavljajući izuzetno tvrd ali melodičan i emotivan album, gdje se Random ističe svojom autentičnom lirikom obogaćenom jedinstvenim rimama toka svijesti. Svaka numera nosi sa sobom duboke emocije i priča svojevrsnu priču, dok Random uspijeva prenijeti svoje misli na jedinstven način kroz ovaj muzički projekat. Njegova sposobnost da kroz melodiju i tekst izrazi kompleksnost čini "Origano" ne samo muzičkim iskustvom, već i dubokim emocionalnim putovanjem za slušaoce.

Ovaj album donosi autentičan spoj talenta, strasti i kreativnosti, a Randomova rječitost i originalnost obogaćuju svaku numeru na ovoj impresivnoj kolekciji. Kroz subkulturni izražaj ovaj album predstavlja značajan doprinos savremenoj nezavisnoj muzičkoj i kulturnoj sceni.

"Origano" nudi 16 numera, od kojih je publika već imala priliku da čuje "Blue Dream Sativa", "Proba'" i "Ispred Kina Kulture", koje su nešto ranije objavljene u formi singlova. Cjelokupna produkcija, mix i master rađeni su u studiju Knowhere2run. Od gostiju, na albumu su potpisani Đuro Franeta, Ronaldo Maximum i Who See, a učestovali su još i Stefan Pavićević (saksofon) i Milica Divanović (vokal). Projekat je pomognut od strane Organizacije za zaštitu prava autora muzike u Crnoj Gori (PAM), dok je realizaciji doprinio i Nikola Rajović (Beats Per Montenegro).

"Origano" je dostupan za slušanje na Youtube Music, Tidal, Spotify, Deezer... i ostalim društvenim platformama (@rendominacija), a može se i kupiti na Bandcamp-u.

Random je rep publici poznat i kao član grupe "Džej Džej Okoča", a takođe je i osvajač 3 titule u balkanskoj battle rap ligi "Rap Skillz".

(Beats per Montenegro)